Eling’s hage og hobbyblogg

Lappeteknikk og hagesyslar

Ein liten kikk i vårhagen

Det er første dagen i april, og då må vi vel snart kunne erklære at våren er her, enten den vil eller ikkje…..  I dag er det pent veir og sola har faktisk vore framme, om enn litt kjølig vind. Det passa fint med ei lita fotorunde i hagen. Det er kjekt å sjå kva som vågar seg opp over jordskorpa.

Planter i potte på trappa 

Det første stykke hagearbeid vart gjordt, nemlig å plante desse i potte på trappa. Eigentleg skulle dei setjast der før påske, men då vart det så kaldt og så mykje snø, at eg lot dei stå i kjellaren så lenge. No kjende eg derimot at det var absolutt på tide å leite fram litt vårfornemmelsar, så då var det berre å leite dei fram att.

Påskesnø Det er ikkje så lenge sidan dette biletet vart teke gjennom vindauget i stova. Nydelig fin påskesnø var det som kom, akkurat i rett tid til påske, for ein gongs skuld. I dag derimot er det berre små flekkar att av snøen, og rundtom i hagen strekkjer krokusane seg opp i plenen og innimellom i beda.

Små krokusar under rosebuskene Her til dømes kjem dei små løkplantane opp mellom ei bladlaus lønn og ei rosebusk. Det tek litt tid før det vert særleg med blad på desse buskene, så då er det kjekt at det kjem opp noko som lyser opp litt tidleg i sesongen også. Når krokusane her er ferdige å blomstre, skal det etter planen blomstre påskeliljer på same staden. Om ikkje eg hugsar heilt feil, så skal der være små tulipanar der også. Har sett løkane «etasjevis» slik at det skal verte litt å sjå på heile våren, heilt til bladverket frå buskene rundt dekkjer dei visnande løkplantane. Om det fungerer etter planen gjenstår å sjå….

Kuleprimula stikk så vidt opp over jorda Ein liten favoritt om våren har blitt kuleprimulaen. Den er fin heilt frå den stikk nasen over jordskorpa. Berre sjå på biletet! Etter kvart som ein kjem lenger ut på våren kjem der opp ein lang stilk med den flotte kula med blomsten på toppen.

Reklame

april 1, 2008 - Posted by | Hage

3 kommentarar »

 1. Heisann. Så koselig blogg du har, no har eg vore å kikka på det du styrer med, og her er det masse fint 🙂 Ønsker deg ei fin helg. Klem 🙂

  Kommentar av Ronille | april 4, 2008 | Svar

 2. Så kjekt at du likte det du såg!
  God helg til deg også! 🙂

  Kommentar av eling | april 4, 2008 | Svar

 3. Så koselig at du har vært innom hagebloggen min =) blir spennende å følge med på sommerblomstene dine også. fortsatt god helg!

  Kommentar av FrkSnupp | april 13, 2008 | Svar


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: