Eling’s hage og hobbyblogg

Lappeteknikk og hagesyslar

Den japanske toalettveska er ferdig

Rund veske i japansk bokDenne veska såg eg i ei japansk bok som lappeklubben vår har kjøpt inn til biblioteket vårt. Den var jo berre sååå søt, så den måtte prøvast. Eg må desverre innrømme at der er «enkelte» hol i japanskkunskapane mine. Difor har eg måtta gjette meg til ein del når det gjeld klipping og utføringa generelt.

Handsaum frå den japanske boka Massevis av små stoffbitar er sydd rundt små ferdigkjøpte 6-kanta pappbitar før desse igjen har blitt sydd saman for hand. Fyrstikkeska indikerer størrelsen på bitane. Litt av eit puslearbeid, men fint å ha i fanget når ein ser tv. Når alle 6-kantane var sydd saman, måtte papirmalane selvfølgelig plukkast ut, så la eg på vatt og bakstykke.  Deretter er det handquilta rundt inni alle sekskantane. Blomsten på loket er også sett saman av stoffbitar som er sydde rundt Pappmalar, og til slutt sydd for hand på eit maskinquilta underlag.

Før reinskjæring Dette er bitane eg starta dagen med i dag. Rundingen er papirbiten eg har brukt som mal til å klippe bunn og topp på veska. Det vart litt fikling før eg fekk saman alle delane. Det er ikkje akkurat enkelt å lage runde vesker, som attpåtil er runde når dei er ferdige. Å sy på glidelåsen var ikkje heilt enkelt, og det kunne nok blitt penare, men det får bli ein annan gong. Ikkje alt kan bli heilt perfekt med ein gong. Innsetjing av glidelåsar har aldri vore mi sterke side, desverre.

Den runde japanske veska Slik vart altså veska mi til slutt. Eg trur definitivt at av alle dei tinga eg har laga, er nok dette  det eg har brukt mest tid på i forhold til størrelsen det har. Jepp, eg trur eg er fornøygd med resultatet!

Til slutt i dag må eg berre takke Ronille som har vore så snill å hjelpe meg å linke på denne måten. Eg har vore innom bloggen hennar med jamne mellomrom, og sidan ho også nyttar wordpress, tok eg kontakt og spurde etter råd. Tusen takk for hjelpa 🙂 .

Reklame

april 4, 2008 - Posted by | Lappeteknikk

4 kommentarar »

 1. Dette var nok litt av eit puslearbeid, men resultatet blei kjempeflott!

  Kommentar av Strikkemor(o) | april 4, 2008 | Svar

 2. Knall fin veske, å hjelpes for et arbeid…
  Klem

  Kommentar av ronille | april 6, 2008 | Svar

 3. Hvor er dan flot og sikken et arbejde med sekskanterne, syntes de laver mange flotte bøger japanerne har en del, syntes der er meget fine arbejdstegninger, så pyt med at sproget er uforståeligt. God weekend.

  Kommentar av Anni | april 11, 2008 | Svar

 4. Heia , så nyderlige japanske ting…
  Det har jeg ikke prøvd meg på ennå.

  Kommentar av Anne Marie | april 11, 2008 | Svar


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: