Eling’s hage og hobbyblogg

Lappeteknikk og hagesyslar

Planterommet fyllast opp

 Som dåkke ser, så er det rimelig fullt i ein del av pottene på planterommet. Det er altså behov for prikling. I dag og i går har eg nytta ledige timar til å prikle småplantane og toppe dei. Sjølvvatningsbrettet var smekkfullt, så det var påkrevd med meir plass også. Dermed måtte eg til å ommøblere litt for å få plass til begge bretta. No er der plass til eit tredje brett når det vert behov for det. (Merk: når det blir behov, ikkje viss…..)

 Dette biletet vart definitivt teke i går når eg nett hadde starta jobben med å prikle, for det var så reint og ryddig rundt pottene. Når ein har drive på med dette ei stund, ligg der jord rundt om over alt. Plantane i pottene er Løvemunn. Legg merke til den grøne dungen ved sidan av pottene (om du dobbeltklikkar på biletet vert det større). Det er det som eg har toppa av plantane for at dei skal verte frodigare i veksten. Det er rimelig trasig å drive med topping, det verkar så brutalt å fjærne så mykje av planten.  Berre sjå kor pinglete plantane i pottene er etterpå. Trøsta er jo at det vert frodige, flotte plantar av det. Dessuten vert det romslegare på plantebrettet ei lita stund framover.

 Sånn ser det ut på planterommet no med to brett ved sidan av kvarandre. Ikkje mykje ledig plass på det nye brettet lenger, ser eg. Spørs om ikkje brett nr 3 bør leitast fram jo før jo heller. Der er nok av plantar som ventar på å verte prikla enno. Dessutan har eg sådd meir i dag…..

Dagens sådd er blå kantlobelia, rosa hengelobelia og eit par små potter basilikum.

 

Advertisements

april 6, 2008 - Posted by | Hage

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: