Eling’s hage og hobbyblogg

Lappeteknikk og hagesyslar

Julekalender – som eg likar det

visyr.no har dei julekalender som er av den typen eg likar. Kvar dag er det ulike oppgåver, eller muligheiter til å vinne premie, og det er selvfølgelig relatert til sying. Nokre av oppgåvene har eg gjordt, medan andre hoppar eg over.

1. desember, telyspose.

På desse posane har eg printa motiv på eit overføringspapir. Motivet er stroke fast på stoffet ved hjelp av strykehjern. Så har posane fått litt stæsh som kroklisser og blonder i gull.

2. desember, nisseluer.

Nisseluene er sydd i ullfleece. Pynten langs kanten er kroklisser og pompongar. Dusken i enden har eg eg laga på gamlemåten, som vi lærte det på barneskulen.

3. desember, pepperkakemotiv

Denne oppgåva var eigentleg tiltenkt broderimaskiner. Sidan eg ikkje  har broderimaskin, måtte eg finne på noko anna.  Her er skrifta speglvendt og printa ut på overføringspapir.  Pepperkakemannen er applikert på og «glasuren» er sydd på ved hjelp av stoppefoten.

På toppen er det glidelås, slik at posane egnar seg svært godt til å oppbevare pepperkakeformene.  Dei er store nok til å romme dei største formene som ein gjerne nyttar til pynt i vindauget også.

Reklame

desember 17, 2010 - Posted by | Lappeteknikk

3 kommentarar »

  1. Så mye fint du har laget av kalenderen, jeg har ikke laget noe av det. Har fått pepperkakemønsteret, så det skal prøves etter hvert. Posene var også kjempekoselige. God helg 🙂

    Kommentar av Rita R | desember 18, 2010 | Svar

  2. Heisann. Innom med ein liten jule-og nyttårsklem 🙂

    Kommentar av ronille | desember 25, 2010 | Svar

  3. God jul!

    Kommentar av Heidi | desember 26, 2010 | Svar


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: