Eling’s hage og hobbyblogg

Lappeteknikk og hagesyslar

Mobilveske og andre fristelsar

I går var det lappeklubb. Prosjektet denne gongen var ei veske til mobiltelefonen. Ei av medlemmene har laga modellen, og viste oss andre korleis det skulle gjerast.

Mobilveske Slik vart mi sjåandes ut. Den har ei hendig snor med ein metallring i eine enden, og ein karabinkrok i andre enden, slik at den kan hektast fast rundt til dømes handtaket på veska. Ideen er at den skal henge på innsida av veska, slik at den er enkel å fiske opp når den ringer. Genialt eigentleg, for det er ganske typisk meg å ikkje finne telefonen imellom alt rotet i veska før den har slutta å ringe.

Klubben vår har eit rikhaldig bibliotek med lappe-og quiltebøker. Ei av dei nyaste fekk eg låne denne gongen. Biletet under viser boka, desverre umulig for meg å finne ut kva forfattaren heiter, då alt står med japanske teikn. Også inne i boka står det på japansk, så det kan nok by på litt problem å forstå mønstera. Det blir nok prøving og feiling.

Japansk lappebok       Rund veske i japansk bok 

Eit eksempel på alt det lekre ein kan lage kan være den runde veska.  Blomstrane rundt kanten er sydd saman av stoffbitar sydd rundt åttekantar, og loket er sydd saman av stoff sydd rundt kiler til eit blomstermotiv. Sikkert mykje pirk, men det hadde vore artig å prøve. Skal studere boka litt nærare, så dåkke skal ikkje sjå vekk i frå at det snart dukkar opp eit prosjekt med inspirasjon herifrå.

Alle bileta er klikkbare.

Reklame

februar 6, 2008 - Posted by | Lappeteknikk

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: